Δεν Είσαι Σίγουρος Από Πού Να Ξεκινήσεις; Νιώθεις Εγκλωβισμένος Και Χρειάζεσαι Επαγγελματική Βοήθεια; Συνέχισε να διαβάζεις…

 

Έλα στην οικογένεια της Ανοδικής Πορείας και μπες και εσύ στην ομάδα των ανθρώπων που κερδίζουν. Βλέπεις, υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στις επιτυχημένες επιχειρήσεις και σε εκείνες  που δεν αποδίδουν καλά. Μία από τις διαφορές αυτές είναι η νοοτροπία. Η νοοτροπία του νικητή.

Οι επιτυχημένοι επιχειρηματίες δεν δέχονται την αποτυχία. Δεν υπάρχει ως πιθανότητα ούτε ως επιλογή. Παρά τις δυσκολίες, παρά τα προβλήματα και τις αντίξοες εξωτερικές συνθήκες, βρίσκουν τους τρόπους να είναι δυνατοί, να είναι  συγκεντρωμένοι και ψυχολογικά έτοιμοι για να οδηγήσουν την επιχείρηση προς την ευημερία. Δεν επιτρέπουν σε κανέναν να τους υποδείξει τους λόγους για τους οποίους δεν θα τα καταφέρουν, αναγνωρίζουν πως υπάρχουν ευκαιρίες και ειδικά σε περίοδο οικονομικής κρίσης. Αντί να κοιτούν και να μένουν στην πόρτα που κλείνει, ψάχνουν να βρουν την πόρτα που ανοίγει.

Είμαστε περικυκλωμένοι από τεράστιες ευκαιρίες. Οι επιτυχημένοι επιχειρηματίες το καταλαβαίνουν και δεν επιτρέπουν στους δημοσιογράφους να τους υποδείξουν πως θα κινηθούν ούτε πως θα αισθανθούν.

 

 Οι Επιτυχημένοι Επιχειρηματίες Γνωρίζουν Πράγματα Που Οι Υπόλοιποι Αγνοούν

Άκουσέ με: Υπάρχουν επιχειρήσεις που θριαμβεύουν. Επιχειρήσεις που κάνουν ρεκόρ πωλήσεων παρά την κρίση. Φυσικά δεν θα ακούσεις για τέτοιες ιστορίες στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Για αυτούς τέτοιες ιστορίες δεν υπάρχουν. Δεν τις υπολογίζουν. Ο κόσμος καλώς ή κακώς μαγνητίζεται από τη μιζέρια και την αρνητικότητα. Τα media το γνωρίζουν καλά αυτό το γεγονός και στη μάχη για τα νούμερα βομβαρδίζουν τον κόσμο με αρνητικότητα, oι θετικές ειδήσεις δεν έχουν θέση στα δελτία τους.

Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν επιχειρήσεις που ακμάζουν. Επιχειρήσεις που εκμεταλλεύονται αποτελεσματικές πληροφορίες. Επιχειρήσεις που γνωρίζουν δοκιμασμένες και επιτυχημένες τεχνολογίες τις οποίες η πλειοψηφία αγνοεί. Η αλήθεια είναι πως:

 

Δεν χρειάζεται να ανακαλύψεις ξανά τον τροχό

Η επιτυχία αφήνει ίχνη… Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί οι επιχειρηματίες και τα στελέχη προσπαθούν να ανακαλύψουν μόνοι τους λύσεις για προβλήματα τα οποία άλλοι έχουν ξεπεράσει με μεγάλη επιτυχία. Ό,τι πρόβλημα και να αντιμετωπίζεις, όσο μεγάλο ή τρομακτικό και αν δείχνει, έχει ήδη αντιμετωπιστεί από πολλές επιχειρήσεις. Δεν χρειάζεται να καινοτομήσεις, δεν χρειάζεται να ανακαλύψεις ξανά τον τροχό.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να μάθεις τι έκαναν όσοι ξεπέρασαν με επιτυχία το ίδιο πρόβλημα. Όπως έλεγε και ο Mark Twain: «Πέτυχα ό,τι πέτυχα γιατί ανέβηκα στους ώμους γιγάντων».

Υπάρχουν «γίγαντες» που έχουν ξεπεράσει με επιτυχία τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις. Γιατί να μην ανέβεις στους ώμους τους; Ακόμα καλύτερα, γιατί να μην ενωθείς μαζί τους; Βλέπεις…

 

Οι επιτυχημένοι επιχειρηματίες είναι πρώτα από όλα μαθητές

Αν ρίξεις μία ματιά στις συνήθειες των πιο επιτυχημένων επιχειρηματιών θα διαπιστώσεις πως αφιερώνουν αρκετό χρόνο στη μελέτη. Μελετούν άρθρα, τάσεις, έρευνες, καινοτομίες, τεχνικές, στρατηγικές και ό,τι μπορεί να τους βοηθήσει να γίνουν καλύτεροι. Δυστυχώς ο μέσος επιχειρηματίας, αντιμετωπίζει τη μελέτη σαν τους φόρους: Το κάνει μόνο όταν πρέπει…

Άκουσέ με… Ο κόσμος μας καλπάζει. Αν λειτουργείς την επιχείρησή σου όπως τη λειτουργούσες 5 χρόνια πριν, πιθανότατα βαδίζεις προς το λουκέτο. Το λουκέτο δεν είναι αποτέλεσμα οικονομικών συνθηκών, αλλά είναι αποτέλεσμα της άγνοιας.

Θα πρέπει να απελευθερωθείς από την άγνοια και ένας από τους τρόπους για να το κάνεις είναι η μελέτη. Ένας άλλος τρόπος είναι η συνειδητή επιλογή του περιβάλλοντος.

Όπως είναι και ο Ralph Waldo Emerson:

 

«Το Περιβάλλον Είναι Πιο Σημαντικό και Από Την Κληρονομικότητα»

Το περιβάλλον σε σμιλεύει… Είναι απίστευτα σημαντικό. Οι επιτυχημένοι επιχειρηματίες το καταλαβαίνουν αυτό και επιλέγουν το περιβάλλον τους συνειδητά. Αν το περιβάλλον σου αποτελείται από ανθρώπους που δεν πάνε και τόσο καλά… βάζω στοίχημα πως το ίδιο συμβαίνει και με σένα.

Κάπου άκουσα πως: «Το εισόδημά σου είναι ο μέσος όρος του εισοδήματος των ανθρώπων που συναναστρέφεσαι.» Κάποιος μου είπε επίσης πως: «Αν θέλεις να γίνεις καλύτερος στο ποδόσφαιρο, σταμάτα να παίζεις με τους φίλους σου και παίξε με πολύ καλύτερους». Όπως και να το θέσεις, η ουσία είναι πως το περιβάλλον παίζει τεράστιο ρόλο στην επιτυχία ή αποτυχία μιας επιχείρησης.

Σήμερα έχεις την ευκαιρία να κάνεις και εσύ την επιλογή αυτή συνειδητά. Να ενωθείς με ανθρώπους που είναι νικητές. Που γνωρίζουν τι πρέπει να κάνεις για να κερδίσεις.

<case studies>

 

Είναι Λογικό Να Φοβάσαι

Αν ό,τι κάνεις δεν δουλεύει και είσαι εξαρτημένος από την οικονομική κατάσταση είναι λογικό να φοβάσαι… Είναι πραγματικά ψυχοφθόρο να προσπαθείς να κρατηθείς ζωντανός μέχρι να αλλάξουν τα πράγματα. Τα έξοδα να τρέχουν, ο αριθμός των πελατών να συρρικνώνεται, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να μεταφέρουν το ένα αρνητικό νέο μετά το άλλο.

Είναι δύσκολο, το καταλαβαίνω… Να προστίθενται σε όλα αυτά τα σκυμμένα κεφάλια φίλων και γνωστών, όπου και αυτοί δίνουν με τη σειρά τους τον αγώνα τους. Αν σε όλο αυτό προσθέσεις και την πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα και το γενικότερο παγκόσμιο οικονομικό κλίμα, δημιουργείται μία κατάσταση πολύ πολύ δύσκολη. Είναι σαν να ψάχνεις να βρεις φως σε ένα τούνελ και σιγά σιγά να συνειδητοποιείς πως ίσως αυτό το φως δεν υπάρχει, πως η επιχείρηση που έχτισες με τόσο κόπο και θυσίες, κινδυνεύει να χαθεί.

Και το χειρότερο είναι το συναίσθημα του να νιώθεις πως δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για αυτό. Αυτή είναι η πραγματικότητα που ζει η πλειοψηφία των επιχειρηματιών στις μέρες μας. Έξοδα να τρέχουν, έσοδα να μειώνονται και δανειστές να ζητούν επιτακτικά τα χρήματά τους. Παρ’ όλα αυτά…

 

Μπορείς Να Το Αλλάξεις, Και Μάλιστα Γρήγορα

Πραγματικά μπορείς… Είσαι άνθρωπος ξεχωριστός… Είσαι επιχειρηματίας. Δεν το αναφέρω για να χαϊδέψω αυτιά. Το πιστεύω. Τρέφω μεγάλο σεβασμό στους επιχειρηματίες και στους ελεύθερους επαγγελματίες: Είναι κόσμος που κυνηγάει τα όνειρά του, είναι κόσμος που δεν κάθεται παθητικά περιμένοντας οδηγίες. ή περιμένοντας κάποιον να του πει τι να κάνει και στο τέλος του μήνα να πάρει το μισθό του.

Είναι κόσμος που ηγείταικαινοτομείονειρεύεται… που προσφέρει θέσεις εργασίας… που προσφέρει υπηρεσία. Μπορείς να αλλάξεις την κατάσταση και το ξέρεις. Πιθανόν να μην το έχεις κάνει μέχρι σήμερα επειδή δεν είχες πρόσβαση στην απαιτούμενη τεχνολογία… ή μπορεί να μην είχες τις σωστές γνωριμίες ή το σωστό πλάνο.

Όμως σήμερα αλλάζουν όλα αυτά.

Έχεις την δυνατότητα να γίνεις μέλος μίας οικογένειας. Να αποκτήσεις την απίστευτη τεχνολογία που έχει αλλάξει την ζωή τόσων ανθρώπων, να αποκτήσεις πλάνο, να αποκτήσεις σχέδιο.

 

Μπες Και Εσύ Στην Οικογένεια Της Ανοδικής Πορείας

Μπορείς και εσύ να εκμεταλλευτείς την αποτελεσματική τεχνολογία και να φέρεις ανάπτυξη στην επιχείρησή σου επενδύοντας στη συμβουλευτική υπηρεσία μας.

Τι θα πάρεις:

Καταρχάς θα βοηθήσουμε την επιχείρησή σου στο να γίνει πραγματική ομάδα. Μία ομάδα που είναι ενωμένη και παραγωγική όσο ποτέ.

Αυτό είναι και ένα από τα βασικά συστατικά της επιτυχίας. Κάθε επιχείρηση για να πετύχει θα πρέπει να είναι πραγματική ομάδα. Αν αυτό δεν συμβαίνει, ό,τι και αν κάνεις δεν θα έχει το αποτέλεσμα που θέλεις. Είναι πραγματικά απαραίτητο.

Θα δεις το κλίμα στην επιχείρησή σου να αλλάζει και τα πάντα να επιταχύνουν. Θα δεις τον σεβασμό προς το πρόσωπό σου να ανεβαίνει, και μάλιστα θεαματικά. Μέσα σε μία τέτοια ομάδα θα αποκτήσεις τον χαμένο σου ενθουσιασμό. Αυτόν που είχες όταν ξεκινούσες. Ξέρουμε πώς να πετύχουμε κάτι τέτοιο. Μπορούμε να το κάνουμε και να το κάνουμε καλά.

Στη συνέχεια θα σε βοηθήσουμε να στήσεις το οργανόγραμμα της επιχείρησής σου. Πιθανόν να σκέφτεσαι πως υπάρχει ήδη οργανόγραμμα, και μάλιστα μελετημένο. Από την πείρα μας, από όσα έχουμε δει στις επιχειρήσεις όπου έχουμε δουλέψει, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Οι ρόλοι δεν είναι ξεκάθαροι και αυτό είναι κάτι που σκοτώνει την παραγωγικότητα.

Το οργανόγραμμα είναι το προσχέδιο της επιχείρησής σου, δίνει διαύγεια και κατευθύνσεις. Είναι απαραίτητο για να προχωρήσουμε στο 3ο βήμα: Στην εισαγωγή στατιστικών.

Θα μπορείς να βλέπεις την επιχείρησή σου σαν ακτινογραφία. Θα δεις ακριβώς πού πονάει και τι θα πρέπει να κάνεις για να ξεπεράσεις κάθε πρόβλημα που προκύπτει. Θα πάρεις συγκεκριμένα βήματα: Αν έχεις πρόβλημα εκεί, θα πρέπει να κάνεις αυτό. Αν έχεις πρόβλημα εδώ, θα πρέπει να κάνεις εκείνο. Δεν θα χρειάζεται πια να μαντέψεις, θα γνωρίζεις ακριβώς τι θα πρέπει να κάνεις.

Με λίγα λόγια, θα πάρεις απίστευτα αποτελεσματικά εργαλεία και ένα πλήρες πλάνο για να μεταμορφώσεις θεαματικά την επιχείρησή σου.

 

Είτε Θα Ηγηθείς Είτε Θα Ακολουθήσεις

Άκουσέ με: Ο κόσμος που χρησιμοποιεί αυτή την τεχνολογία θα ηγηθεί της αγοράς του τα χρόνια που ακολουθούν. Είτε θα συμμετέχεις είτε θα απλά θα προσπαθείς να ακολουθήσεις. Αν θα είσαι μέλος… Φανταστικά, Μπράβο! Αν όχι… δεν πειράζει, το καταλαβαίνω πως μπορεί να μην είναι καλή στιγμή για σένα, όμως πίστεψέ με, ΕΙΝΑΙ η στιγμή…  Η στιγμή να ενωθείς με εμάς.

Μπορώ Να Σε Βοηθήσω

Πραγματικά μπορώ να σε βοηθήσω. Να ξεπεράσεις όλα αυτά τα προβλήματα που θεωρείς πως δεν έχουν λύση. Αλλά θα πρέπει να πάρεις μία απόφαση: Την απόφαση να αλλάξεις τα πάντα. Να μην επιτρέψεις τις εξωτερικές συνθήκες να σου πάρουν ό,τι έχεις χτίσει με τόσο κόπο, να αλλάξεις τη ροή της επιχείρησή σου και να φύγεις από το βάλτο και να πας στην ανάπτυξη.

Κάνε το πρώτο βήμα συμπληρώνοντας την φόρμα που βρίσκεται εδώ.

TOP