Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν επέλθει ριζικές αλλαγές στη χώρα που κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί.

Τι χρειάζεται να κάνει ένας οδοντίατρος έτσι ώστε να ξεπεράσει αυτή την κρίση ;

Εν πρώτοις χρειάζεται υψηλό φρόνημα! Στα νεοελληνικά “ΜΗΝ ΤΟ ΒΑΖΕΙΣ ΚΑΤΩ!”

Η ζωή είναι ένα παιχνίδι και αυτός είναι ο μόνος τρόπος να δεις τη ζωή για να κερδίσεις.

Σαν οδοντίατρος τι μπορείς να κάνεις;

Ακούγοντας τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, η πρώτη σου σκέψη είναι: «να συρρικνωθώ, να περικόψω τα έξοδά μου, παθητική αναμονή μέχρι να δούμε τι θα γίνει!». Αποτέλεσμα; «ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ».

Εγώ θα έλεγα το αντίθετο! Μην συρρικνώνεσαι, επεκτάσου! Πριν αναλύσω τον τρόπο επέκτασης πρέπει να πω το εξής: Σημαντικό αυτήν την εποχή είναι να μην δανείζεσαι. Τα χρήματα που χρειάζεσαι θα πρέπει να τα παράγεις.

Μην δανείζεσαι αλλά κάνε τα ακόλουθα:

 1. Αύξησε τη διαφήμισή σου. Βρες τρόπο να διαφημίσεις βάσει των κανόνων και των Νόμων που έχει ο οδοντιατρικός σύλλογος.
 2. Φέρε κόσμο στο γραφείο σου με οποιονδήποτε τρόπο. Κατέβασε τις τιμές έτσι ώστε να έχεις κόσμο.Αύξησε την παραγωγή. Πώς αυξάνεις την παραγωγή; Δούλεψε περισσότερο. Προσέλαβε βοηθό. Βρες τρόπους να κάνεις τα πράγματα πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά . Είναι αστείο κατά τη γνώμη μου να δουλεύεις χωρίς βοηθό. Εγώ ούτε καν θα σκεφτόμουν να δουλεύω σε ασθενή χωρίς βοηθούς. Δεν θυμάμαι καν πότε ήταν η τελευταία φορά που πήρα ακτίνες ή πήρα χρήματα από ασθενή.
 3. Άνοιξε το γραφείο σου πολλές ώρες, επτά ημέρες την εβδομάδα εάν χρειαστεί μοιράζοντας τις μέρες με άλλον οδοντίατρο.
 4. Κάνε συναλλαγές με ασθενείς αντί να παίρνεις χρήματα. Ο μαραγκός θα σου φτιάξει την πόρτα, εσύ θα του φτιάξεις τα δόντια.
 5. Κάνε φθηνή οδοντιατρική για φτωχά παιδιά. Αντί να πιείς καφέ με ένα φίλο φτιάξε δύο σφραγίσματα δωρεάν σε ένα φτωχό παιδί. Θα κερδίσεις πολλαπλά.
 6. Πάρε εκπαίδευση, πήγαινε σε πολλά σεμινάρια, διάβασε συμβουλές και πρακτικές από επιτυχημένους οδοντιάτρους ανά τον κόσμο. Θα έχεις οφέλη μεγαλύτερα από κάθε άλλη επένδυση.
 7. Προσπάθησε να διαφοροποιηθείς από τις συνήθεις οδοντιατρικές πρακτικές σε θέματα που κατέχεις περισσότερο από άλλους. Διαφήμισέ το αυτό. Οι περισσότερες εφευρέσεις γίνονται κατά τη διάρκεια πολέμων ή οικονομικών κρίσεων.
 8. Εφεύρε κάτι καινούριο σε αυτά τα θέματα που κατέχεις καλύτερα.
 9. Δώσε ποιότητα στη δουλειά αλλά και σε όλους τους τομείς της ζωής σου!Η ποιότητα πάντα πληρώνεται βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Η Ελλάδα πρέπει να ταυτιστεί με την ποιότητα και όχι με την προχειρότητα.
 10. Κάνε πλήρη ακτινογραφικό έλεγχο και ολοκληρωμένα σχέδια θεραπείας σε όλους τους καινούριους ασθενείς ακόμα και αν δεν θέλουν να προβούν σε ολική αποκατάσταση. Αυτό και μόνο θα σου αποφέρει περισσότερα οφέλη από ότι μπορείς να φανταστείς.
 11. Χαμογέλα και τρέξε εργαζόμενος. Όχι μόνο πρέπει να κρατήσεις το ηθικό σου ψηλά, αλλά θα πρέπει να ανεβάζεις με την παρουσία σου και το ηθικό των γύρων σου.
 12. Μίλα για μελλοντικά σχέδια και θετικές προσπάθειες και όχι για καταστροφικά σενάρια και δυσοίωνες προβλέψεις.
 13. Διαφήμισε εσένα, τους συνεργάτες σου και την πατρίδα σου.
 14. Γίνε καλός με όλους. Πρόσεχε πώς μιλάς στους συνανθρώπους σου ή ασθενείς σου. Συνήθως εσύ είσαι σε πλεονεκτική θέση. Μην υποτιμάς κανέναν και μη γίνεσαι κακός με κανέναν. Μόνον να χάσεις μπορείς από μια άσχημη συμπεριφορά!

Για περισσότερες πληροφορίες τηλεφώνησέ μας για ένα Δωρεάν Business Analysis Test ή να για δεις το DVD σχετικά με τα συναισθηματικά επίπεδα τόσο του ιδιοκτήτη όσο και προσωπικού μιας επιχείρησης, και πως αυτό την επηρεάζει. Θα εκπλαγείς!

Αλέξανδρος Αλέμης, D.D.S

Ιδρυτής των εταιρειών Family Dental Care .