Υπό  την πίεση της κρίσης και της ανασφάλειας που  ακολουθεί λόγω της αστάθειας, πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται ποια θα μπορούσε να είναι μια ασφαλής επένδυση για τις ελάχιστες οικονομίες  που τους  έχουν απομείνει.

Σίγουρα υπάρχουν ποικίλες λύσεις και απαντήσεις που περνoύν από το μυαλό σας.

Κι όμως, η ανασφάλεια εξακολουθεί να υπάρχει επειδή αρκετές από τις προτεινόμενες λύσεις έχουν ρίσκο.
Λογικά η πιο ασφαλής επένδυση θα έπρεπε να γίνει σε κάτι που είναι πολύτιμο και που ποτέ δε θα χάσει την αξία του.

Να επενδύσει κανείς σε έναν  παράγοντα που να  αποφέρει σταθερά κέρδη και δεν υπάρχει κίνδυνος να χαθεί.
Υπάρχει άραγε κάτι τέτοιο;

Μπορεί να σας φαίνεται απίστευτο, όμως υπάρχει. Και είναι τόσο κοντά σας , που ούτε καν περνάει από το μυαλό σας ότι έχει τόση αξία.

 

Είναι ό,τι πιο πολύτιμο έχετε, αλλά η σπουδαιότητα που του αποδίδετε πολλές φορές είναι μηδαμινή.

Και, φυσικά, αναφέρομαι στον εαυτό σας:  η ανάπτυξη του δυναμικού που εμπεριέχει αυτό το πολύτιμο πετράδι και η βελτίωσή του είναι η καλύτερη και η πιο ασφαλής επένδυση που μπορεί να κάνει ένας έξυπνος επιχειρηματίας.

Το δυναμικό που ο καθένας κρύβει μέσα του μπορεί να ενισχυθεί με κατάλληλες και πρακτικές γνώσεις και να αποδώσει σε μεγάλο βαθμό δίνοντας λύσεις σε πολύ δύσκολα προβλήματα.

Η γνώση που έχει να κάνει με αληθινά δεδομένα είναι το «εργαλείο» που ξεμπλοκάρει και ελευθερώνει αυτό το δυναμικό.

Όταν γνωρίζετε, μπορείτε να κάνετε τα πράγματα καλύτερα, όσο δύσκολες κι αν είναι οι συνθήκες. Αυτή άλλωστε είναι και η διαφορά ανάμεσα σε έναν επιτυχημένο επιχειρηματία και σε κάποιον που δεν τα καταφέρνει και τόσο καλά.

Η ζωή είναι μια συνεχής ροή μάθησης και δημιουργίας και κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας εμφανίζονται δυσκολίες.
Η επιτυχής αντιμετώπιση των δυσκολιών είναι κυρίως θέμα επαγρύπνησης, επαρκούς γνώσης ή εμπειρίας και ορθής κρίσης.

Αν σε ιδανικές συνθήκες αρκούσε απλώς να κάνουμε τη δουλειά μας για να έχουμε «τα προς το ζην», πολλοί  θα μπορούσαν να τα καταφέρουν.

Σε συνθήκες όμως δύσκολες τα καταφέρνουν καλύτερα αυτοί που δρουν έξυπνα, πιο αποτελεσματικά και με μεγαλύτερη υπομονή και επιμονή ακολουθώντας συγκεκριμένες μεθόδους και επιτυχημένα συστήματα.

Σε τέτοιες συνθήκες, για να πάρει τις σωστές αποφάσεις ένας επιχειρηματίας  και να μην οδηγήσει το καράβι της επιχείρησής του στα βράχια, πρέπει να έχει καθαρό μυαλό και οξυδέρκεια.

Στην ουσία, οφείλει να επενδύσει στην ορθότητα της σκέψης του. Αυτό το προσόν θα τον βοηθήσει να διατηρήσει αλλά και να δημιουργήσει εκ νέου περισσότερα εισοδήματα. Χρειάζεται επίσης συστήματα  δοκιμασμένα και τα οποία δίνουν άμεσα αποτελέσματα για να μη χάνει χρόνο πειραματιζόμενος με αβέβαιες λύσεις.

Κι ένας πωλητής, που είναι η πηγή που τροφοδοτεί με ενέργεια μια επιχείρηση, χρειάζεται περισσότερο από ποτέ να ενισχύσει το δυναμικό του όταν η αγορά είναι δύσκολη. Είναι ανάγκη να βελτιώσει τις  ικανότητές του είτε στην επικοινωνία είτε στην αντιμετώπιση των δύσκολων πια πελατών.

Και χρειάζεται επίσης  διαρκής εξάσκηση στο πώς να πουλάει το προϊόν του.

Από την επένδυση στον εαυτό σας δε θα χάσετε ποτέ γιατί είναι κάτι που δεν επηρεάζεται από τις συνθήκες. Αντίθετα, ελέγχει τις συνθήκες καλύτερα.

Όσο μεγάλα κι αν είναι τα κύματα, ένας καπετάνιος που γνωρίζει τη θάλασσα και τις κινήσεις που πρέπει να κάνει και τις κάνει γρήγορα, θα επιβιώσει καλύτερα από κάποιον άλλον που δε γνωρίζει τις κατάλληλες κινήσεις την κατάλληλη στιγμή και που πειραματίζεται για να ξέρει τι θα κάνει αύριο.

Εφοδιαστείτε με «εργαλεία» και «πυξίδες» που θα σας χρησιμεύσουν στην τέχνη της επιβίωσης. Η Ανοδική Πορεία παραδίδει εκπαίδευση σε πρωτοποριακά συστήματα και είναι εδώ για να ενισχύσει των επιχειρηματία και τα στελέχη του να υπερνικήσουν οποιοδήποτε εμπόδιο.

Είμαστε εδώ για να σας δώσουμε πρακτικές, επιτυχημένες εφαρμογές ώστε να μη χάνετε άλλο χρόνο. Διότι όσο περισσότερο χρόνο χάνετε τόσο πιο δύσκολο είναι να επιβιώσετε.

Επενδύστε σε ό,τι πιο πολύτιμο έχετε: τον εαυτό σας και τους ανθρώπους που σας στηρίζουν πραγματικά!

Κυριακή Αλέμη,

ΑΝΟΔΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ