Συμβουλές εναλλακτικής ιατρικής στα αγγλικά από τον Dr. Bruce West και το Health Alert! Εξασφαλίσαμε τα δικαιώματα!

Το πρώτο τεύχος μεταφρασμένο στα Ελληνικά και εντελώς δωρεάν!

Αγαπητέ αναγνώστη,

Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ!

«Για περισσότερα από 20 χρόνια τώρα λέμε πως η μεσογειακή διατροφή δεν είναι η πιο υγιεινή διατροφή μόνο για τον εγκέφαλό μας, αλλά και για την καρδιά μας. Όμως, οι γιατροί θα αρχίσουν να συνιστούν αυτό το είδος δίαιτας σε καρδιοπαθείς και σε άτομα που πάσχουν από κατάθλιψη, από πρώιμη άνοια και Alzheimer; Οπωσδήποτε όχι!

Γιατί βρίσκονται ακόμα κολλημένοι στην αμφισβητούμενη, χωρίς αποδεδειγμένα αποτελέσματα διατροφή με χαμηλά λιπαρά, με την οποία χάνεις πάντοτε (όχι όμως βάρος).

Κατάθλιψη, ασθένειες της καρδιάς, νόσος Alzheimer, αυτοκτονίες, υπερκινητικότητα στα παιδιά, χρόνιο άγχος, εγκεφαλικά, διαβήτης, νευρολογικές ασθένειες… οι πιο πρόσφατες τεκμηριωμένες ιατρικές έρευνες, και ως εκ τούτου η «σύγχρονη» ιατρική σκέψη, υποστηρίζουν πως η διατροφή συνδέεται άρρηκτα με αυτές τις ασθένειες!

Οι ανθυγιεινές διατροφές μπορούν επίσης να αυξήσουν τους κινδύνους ψυχιατρικών διαταραχών, όπως η άνοια και άλλες. Και οι υγιεινές δίαιτες δρουν προστατευτικά ενάντια στα προβλήματα του εγκεφάλου. Μιλάμε για ανάκαμψη! Αυτή η σύγχρονη ιατρική σκέψη προέρχεται άμεσα από την Επαγρύπνηση για την Υγεία, κι έχει ξεκινήσει πάνω από 30 χρόνια τώρα. Φυσικά, τα άρθρα μου έχουν κατά συνήθεια παραγκωνιστεί ως κομπογιαννιτισμοί, ως αστειότητες, ως ανάξια, ως μέσο προώθησης πωλήσεων και άλλα χειρότερα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα, φίλοι μου! Σας παραθέτω εδώ μερικά μόνο από τα νεότερα του «σύγχρονου» κόσμου της ιατρικής:

Η μεσογειακή διατροφή προσφέρει μείωση κατά ποσοστό 30% του κινδύνου εμφάνισης κατάθλιψης. Προσφέρει επίσης προστασία από εγκεφαλικά, από άνοια ήπιας μορφής, ακόμη και από τη νόσο Alzheimer. Τα οφέλη είναι ακόμη περισσότερα όταν συνδυάζονται με άσκηση. Πρόκειται για τη διατροφή που έχουμε προτείνει από το 1975 – κι όχι για τη διατροφή χαμηλών λιπαρών που ακόμη συνιστάται κατά κόρον από τους «εμπειρογνώμονες» της ιατρικής.

Τα κορεσμένα λιπαρά των επεξεργασμένων τροφίμων έχουν σαφή σχέση με την κατάθλιψη. Όσο περισσότερα τρώει κανείς τόσο  περισσότερες είναι οι πιθανότητες να παρουσιάσει κατάθλιψη. Τα κορεσμένα λιπαρά έχουν επίσης σαφή σχέση με τα εγκεφαλικά. Μια διατροφή υψηλή σε κορεσμένα λιπαρά είναι ταυτόχρονα γενικά χαμηλή σε ωμέγα-3 λιπαρά, πράγμα που συνδέεται άμεσα με τη διαταραχή ελλειμματικής προσοχής/υπερκινητικότητας (ADD/ADHD) στα παιδιά.

 

Για να κατεβάσετε ολόκληρο το Newsletter του Ιουνίου συμπληρώστε τη παρακάτω φόρμα! Διαθέσιμο στα ελληνικά!