Business Coaching

Δεν Είσαι Σίγουρος από πού να Ξεκινήσεις; Νιώθεις Εγκλωβισμένος και Χρειάζεσαι Επαγγελματική Βοήθεια;

Έλα στην οικογένεια της Ανοδικής Πορείας και μπες σε τροχιά ανάπτυξης και κέρδους. Βλέπεις, υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στις επιτυχημένες επιχειρήσεις και σε εκείνες που δεν αποδίδουν καλά. Μια από τις διαφορές αυτές είναι η νοοτροπία. Η νοοτροπία του νικητή.

Οι επιτυχημένοι επιχειρηματίες δεν δέχονται την αποτυχία. Δεν υπάρχει ως πιθανότητα, ούτε ως επιλογή. Παρά τις δυσκολίες, παρά τα προβλήματα και τις αντίξοες εξωτερικές συνθήκες, βρίσκουν τους τρόπους να είναι δυνατοί, να είναι συγκεντρωμένοι και ψυχολογικά έτοιμοι για να οδηγήσουν την επιχείρηση προς την ευημερία. Δεν επιτρέπουν σε κανέναν να τους υποδείξει τους λόγους για τους οποίους δεν θα τα καταφέρουν, αναγνωρίζουν πως υπάρχουν ευκαιρίες και ειδικά σε περίοδο οικονομικής κρίσης. Αντί να κοιτούν και να μένουν στην πόρτα που κλείνει, ψάχνουν να βρουν την πόρτα που ανοίγει.

Είμαστε περικυκλωμένοι από τεράστιες ευκαιρίες. Οι επιτυχημένοι επιχειρηματίες το καταλαβαίνουν και δεν επιτρέπουν στους δημοσιογράφους να τους υποδείξουν πώς θα κινηθούν ούτε πώς θα αισθανθούν.

 Οι Επιτυχημένοι Επιχειρηματίες Γνωρίζουν Πράγματα που οι Υπόλοιποι Αγνοούν

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν επιχειρήσεις που θριαμβεύουν. Επιχειρήσεις που κάνουν ρεκόρ πωλήσεων παρά την κρίση. Φυσικά δεν θα ακούσεις για τέτοιες ιστορίες στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Για αυτούς τέτοιες ιστορίες δεν υπάρχουν. Δεν τις υπολογίζουν. Ο κόσμος καλώς ή κακώς μαγνητίζεται από τη μιζέρια και την αρνητικότητα. Τα media το γνωρίζουν καλά αυτό το γεγονός και στη μάχη για τα νούμερα βομβαρδίζουν τον κόσμο με αρνητικότητα· oι θετικές ειδήσεις δεν έχουν θέση στα δελτία τους.

Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν επιχειρήσεις που ακμάζουν. Επιχειρήσεις που εκμεταλλεύονται αποτελεσματικές πληροφορίες. Επιχειρήσεις που γνωρίζουν δοκιμασμένες και επιτυχημένες τεχνολογίες, τις οποίες η πλειοψηφία αγνοεί. Η αλήθεια είναι πως:

Δεν Χρειάζεται να Ανακαλύψεις Ξανά τον Τροχό

Η επιτυχία αφήνει ίχνη… Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί οι επιχειρηματίες και τα στελέχη προσπαθούν να ανακαλύψουν μόνοι τους λύσεις για προβλήματα τα οποία άλλοι έχουν ξεπεράσει με μεγάλη επιτυχία. Ό,τι πρόβλημα και να αντιμετωπίζεις, όσο μεγάλο ή τρομακτικό και αν δείχνει, έχει ήδη αντιμετωπιστεί από πολλές επιχειρήσεις. Δεν χρειάζεται να καινοτομήσεις, δεν χρειάζεται να ανακαλύψεις ξανά τον τροχό.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να μάθεις τι έκαναν όσοι ξεπέρασαν με επιτυχία το ίδιο πρόβλημα. Όπως έλεγε και ο Mark Twain: «Πέτυχα ό,τι πέτυχα γιατί ανέβηκα στους ώμους γιγάντων».

Υπάρχουν «γίγαντες» που έχουν ξεπεράσει με επιτυχία τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις.

Οι Επιτυχημένοι Επιχειρηματίες Είναι Πρώτα από Όλα Μαθητές

Αν ρίξεις μια ματιά στις συνήθειες των πιο επιτυχημένων επιχειρηματιών, θα διαπιστώσεις πως αφιερώνουν αρκετό χρόνο στη μελέτη. Μελετούν άρθρα, τάσεις, έρευνες, καινοτομίες, τεχνικές, στρατηγικές και ό,τι μπορεί να τους βοηθήσει να γίνουν καλύτεροι. Δυστυχώς, ο μέσος επιχειρηματίας, αντιμετωπίζει τη μελέτη σαν τους φόρους: το κάνει μόνο όταν πρέπει…

Άκουσέ με… ο κόσμος μας καλπάζει. Αν λειτουργείς την επιχείρησή σου όπως τη λειτουργούσες 5 χρόνια πριν, πιθανότατα βαδίζεις προς το λουκέτο. Το λουκέτο δεν είναι αποτέλεσμα οικονομικών συνθηκών, αλλά είναι αποτέλεσμα της άγνοιας.

Θα πρέπει να απελευθερωθείς από την άγνοια και ο μοναδικός τρόπος για να το κάνεις είναι η μελέτη. Η μελέτη σε βοηθά να βελτιώσεις συνειδητά το περιβάλλον σου.

Το περιβάλλον σε επηρεάζει. Είναι απίστευτα σημαντικό. Οι επιτυχημένοι επιχειρηματίες το καταλαβαίνουν αυτό και επιλέγουν το περιβάλλον τους συνειδητά. Αν το περιβάλλον σου αποτελείται από ανθρώπους που δεν τα πάνε και τόσο καλά… βάζω στοίχημα πως το ίδιο συμβαίνει και με σένα.

 

Μπορείς να αλλάξεις την κατάσταση

Πραγματικά μπορείς… είσαι άνθρωπος ξεχωριστός… είσαι επιχειρηματίας. Το πιστεύω. Τρέφω μεγάλο σεβασμό στους επιχειρηματίες και στους ελεύθερους επαγγελματίες: Είναι κόσμος που κυνηγάει τα όνειρά του, είναι κόσμος που δεν κάθεται παθητικά περιμένοντας οδηγίες ή περιμένοντας κάποιον να του πει τι να κάνει και στο τέλος του μήνα να πάρει τον μισθό του.

Ο επιχειρηματίας ηγείται, καινοτομεί, ονειρεύεται, προσφέρει θέσεις εργασίας, προσφέρει υπηρεσία. Μπορείς να αλλάξεις την κατάσταση και το ξέρεις. Πιθανόν να μην το έχεις κάνει μέχρι σήμερα επειδή δεν είχες πρόσβαση στην κατάλληλη τεχνολογία ή μπορεί να μην είχες τα απαραίτητα εργαλεία διοίκησης.

Έχεις τη δυνατότητα να αποκτήσεις την απίστευτη τεχνολογία που έχει αλλάξει τη ζωή τόσων ανθρώπων.

Μπορείς και εσύ να εκμεταλλευτείς την αποτελεσματική τεχνολογία και να φέρεις ανάπτυξη στην επιχείρησή σου επενδύοντας στη συμβουλευτική υπηρεσία μας.

Τι θα κερδίσεις:

Αρχικά, θα βοηθήσουμε την επιχείρησή σου στο να γίνει πραγματική ομάδα. Μια ομάδα που είναι ενωμένη και παραγωγική όσο ποτέ.

Αυτό είναι και ένα από τα βασικά συστατικά της επιτυχίας. Κάθε επιχείρηση για να πετύχει θα πρέπει να είναι πραγματική ομάδα. Αν αυτό δεν συμβαίνει, ό,τι και αν κάνεις δεν θα έχει το αποτέλεσμα που θέλεις. Είναι πραγματικά απαραίτητο.

Θα δεις το κλίμα στην επιχείρησή σου να αλλάζει και τα πάντα να επιταχύνουν. Θα δεις τον σεβασμό προς το πρόσωπό σου να ανεβαίνει, και μάλιστα θεαματικά. Μέσα σε μια τέτοια ομάδα θα αποκτήσεις τον χαμένο σου ενθουσιασμό. Αυτόν που είχες όταν ξεκινούσες. Ξέρουμε πώς να πετύχουμε κάτι τέτοιο. Μπορούμε να το κάνουμε και να το κάνουμε καλά.

Στη συνέχεια θα σε βοηθήσουμε να στήσεις το οργανόγραμμα της επιχείρησής σου. Πιθανόν να σκέφτεσαι πως υπάρχει ήδη οργανόγραμμα, και μάλιστα μελετημένο. Από την πείρα μας από όσα έχουμε δει στις επιχειρήσεις όπου έχουμε δουλέψει, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Οι ρόλοι δεν είναι ξεκάθαροι και αυτό είναι κάτι που σκοτώνει την παραγωγικότητα.

Το οργανόγραμμα είναι το προσχέδιο της επιχείρησής σου, δίνει διαύγεια και κατευθύνσεις. Είναι απαραίτητο για να προχωρήσουμε στο 3ο βήμα: την εισαγωγή στατιστικών.

Θα μπορείς να βλέπεις την επιχείρησή σου σαν ακτινογραφία. Θα εντοπίζεις ακριβώς πού πονάει και τι θα πρέπει να κάνεις για να ξεπεράσεις κάθε πρόβλημα που προκύπτει. Θα πάρεις συγκεκριμένα βήματα: Αν έχεις πρόβλημα εκεί, θα πρέπει να κάνεις αυτό. Αν έχεις πρόβλημα εδώ, θα πρέπει να κάνεις εκείνο. Δεν θα χρειάζεται πια να μαντεύεις, θα γνωρίζεις ακριβώς τι θα πρέπει να κάνεις.

Με λίγα λόγια, θα πάρεις απίστευτα αποτελεσματικά εργαλεία και ένα πλήρες πλάνο για να μεταμορφώσεις θεαματικά την επιχείρησή σου.

 

Κάνε το πρώτο βήμα συμπληρώνοντας το τεστ ανάλυσης της επιχείρησης.